Armin Dedić

Armin Dedić je bosanskohercegovački pjevač koji je široj javnosti postao poznatiji nakon sudjelovanja u glazbenom i regionalnom natjecanju „Zvezde Granda“. Izvodeći neke od brojnih internacionalnih glazbenih uspješnica prirastao je srcu, kako žirija tako i publike. Neki od glazbenih hitova kojima je očarao žiri i publiku su: „ Zaboravi“, „Idi bilo kome“, „Vino crveno“, „Da se opet rodim“, „Moje si nebo“. Tijekom natjecanja za njega su svi imali samo riječi hvale, a po završetku natjecanja objavio je nekoliko pjesama, a neke od njih su „ Nedjelja“, „Tko to meni fali da nije tu“ i „Ne kuni me“.

Obrazovanje

Još od malih nogu roditelji ga nisu mogli odvojiti od gitare koja je bila njegova velika ljubav. U mladenačkoj dobi nije pokazivao interes za glazbenu školu, nego je umjesto toga upisao srednju školu za programera.

S godinama se razvijala njegova ljubav prema glazbi pa, iako po struci programer, nije se mogao zamisliti da išta drugo radi osim da pjeva i uveseljava publiku.

Po završetku srednje škole trebao je otići na prijemni ispit na „Mašinski fakultet“ u Tuzli. Međutim, znajući da se istog dana održava audicija za „Zvezde Granda“ u Domu mladih u Tuzli, Armin je otišao na prijemni ispit za audiciju i prošao, a tu odluku smatra najpametnijom u životu.

Privatni život

Amir Dedić rođen je 13. 10. 1996. godine u Srebrniku. Ovaj ambiciozni pjevač ističe da mu je obitelj sve na svijetu. Mnogo je putovao, a kad je stanovao u Beogradu uvijek je navraćao u topli obiteljski dom. Za obitelj kaže da je izgrađena od ljubavi, povjerenja, tolerancije i da uvijek daje sve od sebe da kroz životni put te vrijednosti nikada ne izgubi.

Uz obitelj, najveću podršku tijekom natjecanja dobivao je od poznate srpske pjevačice Marije Šerifović koja je bila njegova mentorica, prijateljica i pokretač kroz cijelo natjecanje. Pjevačica nije skrivala svoje razočarenje kada Armin nije pobijedio na natjecanju, ali govorila je da se o ukusima ne raspravlja i da se ne može prisiliti nekoga da mu se svidi određeni žanr glazbe.

Armina su tijekom natjecanja često su ga povezivali s mladom kolegicom Džejlom Ramović, no je isticao da su oni samo dobri prijatelji i kolege koje se zajedno druže, pjevaju i jedan drugome daju savjete. Također pojavljivala su se i govorkanja oko njegovog odnosa s mladom umjetnicom Aleksandrom Mladenović, međutim, Armin najčešće izbjegava komentirati svoj privatni život.

Posao

Pobjednici natjecanja „Zvezde Granda“ u kojem je Armin Dedić sudjelovao na kraju su bili Riste Risteski te Aleksa Perović, međutim to ga nije obeshrabrilo. Njegove pjesme su prihvaćene širom regije, a publiku je privukao svojom skromnošću, šarmom i emocijama koje je iznosi u svojim pjesmama.

2018. godina bila je obilježena njegovim hitovima. Tako je njegovu pjesmu „Ko to meni fali da je tu“, kompozitora Bane Opačića i aranžera Dušana Alagića, publika objeručke prihvatila. Armin ističe kako voli publici prenijeti svoje emocije i drago mu je kada vidi koliko ga publika cijeni.

Drugi njegov hit bila je pjesma „Nedjelja“, za koju je glazbu napisao Saša Nikolić, tekst Milan Miletić, a za aranžman je bio zaslužan Saša Nikolić. Pjesma je bržeg ritma od prethodne balade, ali nije nimalo zaostala za njom što se tiče pozitivne kritike publike i kritičara. Za Armina je to bio dokaz da se ponekad treba odvažiti i napraviti promjenu te svakako uživati u onome što radiš jer publika to prepoznaje.

25.4.2019. godine objavio je novu pjesmu pod nazivom „Ne kuni me“. Za aranžman su bili zaduženi Aleksandar Cvetković iz Tropico Benda i Vuk Matić, dok je za glazbu bio zaslužan Dragan Brajović Braja, s kojim Armin Dedić planira nastaviti suradnju.

Najveća postignuća

Odluka Armina Dedića da se prijavi na natjecanje Zvezde Granda dovela ga je do objavljivanja nekoliko uspješnih pjesama. Osim toga, Amir je bio na turneji po Americi s Marijom Šerifović i Adnanom Nezirovim.

Autor: M.M.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*