Fikret Hodžić

Fikret Hodžić je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja u Bosni i Hercegovini. Od travnja 2007. godine je dio ekipe Hayat televizije, a s vremenom je postao dio svih velikih projekata te televizije. Simpatije gledatelja osvaja svojim ležernim stavom pred kamerama.

Obrazovanje

U Sarajevu je odličnim uspjehom završio osnovnu školu i Perzijsko-bosanski koledž, a nakon toga je završio fakultet Političkih znanosti.

Privatni život

Rođen je 27.9.1985. godine u Srebrenici. On, majka i desetomjesečni brat su za vrijeme rata napustili Srebrenicu, a otac Ibrahim je ostao tamo. Njegove posmrtne ostatke nikada nisu uspjeli pronaći.

Gubitak oca je Fikreta natjerao da puno brže odraste i sazre. Sve što je proživio pretvorio je u knjigu “I ja sam iz Srebrenice”, koja je 2012. godine bila najčitanija knjiga u Bosni i Hercegovini.

Posebno je vezan za Srebrenicu i ističe kako je priroda u tom kraju izvanredna i poticajna. Nakon užurbanog gradskog ritma, odlazak u Srebrenicu ostavlja mu prostor da sabere vlastite misli i kaže da se nigdje ne osjeća dobro kao u svom rodnom gradu.

Oženjen je i supruga Ševala i on imaju kćer Ajšu. Supruga Ševala, poznatija kao Lala, diplomirana je pravnica i studentica nutricionizma. Sa 16 godina je pretrpjela moždani udar, a nakon što se izborila s tim, kod nje se javila ljubav prema znanosti i odnosu između čovjeka i hrane.

Posao

Fikret Hodžić se 2007. godine priključio ekipi Hayat televizije. Prijavio se na natječaj u kojemu se tražio novinar, a s obzirom na to da se na natječaj javio veliki broj ljudi, mislio je da će mu biti potrebno jako puno sreće da među stotinama drugih odaberu baš njega.

Primljen je nakon nekoliko testova i razgovora, a s vremenom je počeo raditi u redakciji jutarnjeg programa, gdje je prošao osnovne faze televizijskog novinarstva. Neke od emisije koje je vodio na Hayatu su “Zvijezda možeš biti ti”, “Glam Blam” i “Kako se zove”.

Ističe kako posao voditelja nije baš lagan i da je zbog stresa, kompleksnosti i velike odgovornosti pomišljao da odustane od bavljenja novinarstvom. Upravo zbog tih trenutaka u kojima je razmišljao o odustajanju od novinarstva, Fikret je dobio ideju za novi posao.

Posljednjih nekoliko godina okrenuo se poljoprivredi, a izabrao je uzgoj malina. Posao je započeo s još nekoliko ljudi koji imaju jednak cilj, a to od nule napraviti nešto korisno za sebe, ali i za zajednicu.

Najveća postignuća

Fikret Hodžić je svestrana osoba koja se osim novinarstvom bavi i poljoprivredom. Svojevremeno se bavio i slikarstvom te su ga smatrali velikim talentom.

Prije nekoliko godina je otkrio da sam sebe iznenadi stihovima koji izlaze iz njegove glave te da nije isključena opcija da ih jednog dana stavi na papir.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*