Gojko Cimirot

Gojko Cimirot je bosanskohercegovački nogometaš i član reprezentacije BiH. Od 25.1.2018. godine igra za belgijski klub Standard Liège na poziciji defenzivnog veznog igrača. Ranije je nastupao za Leotar, Sarajevo i za grčki PAOK, a za reprezentaciju je prvi put zaigrao 2014. godine.

Obrazovanje

Gojko je volio školu i bio je dobar učenik, ali je ponekad znao bježati sa satova. Škola je pala u drugi plan nakon što je počeo sve više razmišljati o nogometu.

Privatni život

Rođen je 19.12.1992. godine u Trebinju. Nogometom se počeo baviti sa sedam godina. Brat je Milorada Cimirota koji nastupa za Leotar iz Trebinja. Roditelji Milica i Radosav su ga učili da ne bude arogantan, da uvijek bude dobar, da pokazuje poštovanje te da nikada ne zaboravi svoju obitelj.

Gojko se početkom 2018. godine preselio u Belgiju. Odlazak u Belgiju je za njega bio veliki iskorak, kako u karijeri, tako i u privatnom životu. U početku mu je jezik predstavljao problem. S igračima iz kluba se sporazumijevao na engleskom, ali se također upisao na tečaj francuskog.

Poseban utisak na njega ostavio je Liège, za koji Gojko kaže da je prekrasan grad. Stanovnici su kulturni, a grad je smješten na takvom mjestu da su svi ostali veliki gradovi blizu pa kaže da mu tamo nikad nije dosadno.

Posao

Gojko Cimirot je svoju nogometnu karijeru započeo u omladinskim pogonima nogometnog kluba Leotar iz Trebinja. Prvom timu Leotara pridružio se u srpnju 2011. godine. U dresu tog kluba nastupao je sve do 2013. godine i za to je vrijeme ostvario 48 nastupa i postigao tri pogotka.

U srpnju 2013. godine za nepoznatu svotu novca prelazi u FK Sarajevo. Za novi klub je prvi put nastupio u susretu s ekipom AC Libertasa u sklopu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu. U prvoj je sezoni u Sarajevu zabilježio 31 nastup i postao jedan od standardnih prvotimaca.

Nakon odličnih nastupa u dresu ovog kluba, Cimirot je dobio poziv da se pridruži reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a za njega su se počeli zanimati i veći inozemni klubovi.

U kolovozu 2015. godine prelazi u grčki klub PAOK Saloniki za 1,3 milijuna eura. Debitirao je u utakmici protiv ekipe Skoda Xanthi u prvom kolu prvenstva Grčke krajem kolovoza 2015. godine. Nakon tog susreta je doživio ozljedu prepona pa je morao prestati s igranjem do prosinca 2015.

Prvi gol za PAOK postiže u veljači 2016. godine u utakmici protiv Panathinaikosa, koja je završila rezultatom 2-2. Za PAOK je u tri sezone nastupio u ukupno 98 utakmica i postigao je dva gola.

Gojko Cimirot je za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao sedam utakmica, a onda je 2014. godine dobio poziv da se pridruži seniorskom timu BiH. Debitirao je 4.9.2014. u utakmici protiv Lihtenštajna, a do 2018. godine je ostvario 15 nastupa za reprezentaciju.

U lipnju 2018. godine se u belgijskim medijima pojavila informacija da napušta Standard i da će igrati za klub Al Ahli iz Saudijske Arabije.

Najveća postignuća

Njegova sloboda na nogometnom terenu učinila ga je stalnim u prvoj postavi Leotara, a kada je Trebinje postalo premalo za njega, Gojko Cimirot je prešao u Sarajevo. Iz Sarajeva su ga njegovi odlični nastupi odveli do grčkog PAOK-a, odakle je kasnije otišao u belgijski Standard.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*