Hako Šljivar

Hakija Hako Šljivar je bosanskohercegovački pjevač s adresom u Švicarskoj. Glazbom se amaterski počeo baviti s 19 godina, a prvi album je objavio 2001. godine. 2019. godine je snimio duet sa srpskom pjevačicom Janom Todorović.

Privatni život

Rođen je 19.8.1974. godine u mjestu Donja Sanica u Bosni i Hercegovini. Glazbu je zavolio još kao dijete, a talent je naslijedio od svog oca. Kada je Hako napunio deset godina, otac mu je kupio harmoniku, ali budući da je on bio naklonjeniji pjevanju, harmonika je zapostavljena. Budući da je bio jako stidljivo i mirno dijete, trebalo mu je dosta vremena i hrabrosti da pokaže svoju nadarenost.

Posao

Hako Šljivar se na pozornici prvi put pojavio s devetnaest godina i tada se pjevanjem bavio samo amaterski. Svoj prvi album objavio je 2001. godine. Album naziva Stani malo snimljen je u Bihaću, u studiju Dilvada Felića. Šljivar je iste godine nastupio i na glazbenom festivalu u Bihaću, gdje je dobio nagradu kao najveće glazbeno otkriće.

Nakon nekog vremena odlučio je napraviti jednu dužu pauzu. Šljivar se za to vrijeme nije prestao baviti pjevanjem, ali je izbjegavao pojavljivati se u medijima.

2011. godine je u Njemačkoj snimio novi album. Album pod nazivom Nesuđena objavljen je pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Gold Music, a neke od pjesama koje su se našle na tom albumu su Krenem, stanemSa pola srcaModre kišeMa otkud tiEno, Ko je meni krivSrušilo se sve, NesuđenaPlava ruža Nemoguće.

Šljivar je 2019. godine snimio spot za pjesmu Srušilo se sve, a nekoliko mjeseci nakon toga je sa srpskom pjevačicom Janom Todorović objavio duetsku pjesmu Nemoguće. Za pjesmu Nemoguće napravljen je i videospot, a Jana je nakon ove suradnje izjavila kako joj je bila čast upoznati Haku Šljivara te je dodala da je iznenađena njegovim profesionalizmom i jednostavnošću.

Najveća postignuća

Hako Šljivar je na početku svoje profesionalne glazbene karijere na jednom od glazbenih festivala u Bosni i Hercegovini proglašen najvećim otkrićem.

Od izdavačke kuće Nimfa sound dobio je plaketu za zlatni tiražu za svoj prvi album – Stani malo.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*