Mirsad Kerić

Mirsad Kerić je bivši nogometaš, a sada licencirani savjetnik za nogometaše koji živi i radi u Njemačkoj. Jedan je od prvih deset ljudi iz Hrvatske koji su položili FIFA-in ispit za nogometni menadžment i postali FIFA-in licencirani savjetnik za igrače.

Obrazovanje

Pohađao je Fakultet Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a diplomirao je 1990. godine. Osim hrvatskog, govori engleski, njemački, španjolski i portugalski jezik.

Privatni život

Rođen je 16.7.1971. godine u Frankfurtu u Njemačkoj. S roditeljima se 1983. godine iz Njemačke preselio u Hrvatsku, točnije u Osijek. Njegov otac je porijekom iz Vrhpolja kraj Prijedora.

Mirsad je oženjen i ima dvoje djece, kćerku i sina. U slobodno vrijeme i dalje voli zaigrati nogomet s prijateljima, a igra i golf. Osim toga, voli džogirati, biciklirati, čitati i igrati šah.

Posao

Mirsad Kerić je svoju profesionalnu nogometnu karijeru započeo u NK Osijek u kojemu je igrao na poziciji braniča i nastupio u više od stotinu utakmica. 1999. godine odlazi natrag u Njemačku, gdje je igrao za klubove FC 08 Homburg, 1. FC Schweinfurt 05 i
Rot-Weiß Oberhausen.

Mirsad je zbog ozbiljne ozljede s trideset godina morao objesiti kopačke o klin i završiti svoju igračku karijeru. Posljednji klub za koji je igrao bio je Rot-Weiß Oberhausen, koji je u to vrijeme bio član 2. Bundeslige.

Čak i dok je aktivno igrao nogomet, kod Mirsada je postojao interes za skauting pa je nakon ranog završetka svoje igračke karijere počeo raditi kao skaut za njemačke klubove u kojima je ranije igrao nogomet. Kasnije je tijekom svoje karijere također radio kao skaut za FC Bayern München, Everton, F.C. Lazio Roma, Ajax Amsterdam i mnoge druge klubove.

Iako uglavnom radi s igračima iz Njemačke, Mirsad Kerić ima klijente diljem svijeta. Jedan od njegovih najpoznatijih klijenata do sada bio je Eduardo Da Silva, koji je nastupao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i klubove kao što su Dinamo Zagreb, Arsenal FC i druge. Mirsadov klijent je bio i Nenad Bjelica, nekadašnji igrač FC Kaiserslauterna i hrvatske nogometne reprezentacije, a kasnije uspješan trener koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih u klubovima Dinamo iz Zagreba i Austrija iz Beča.

Mirsad također održava seminare za one koji žele postati savjetnici za nogometaše. Na tim seminarima dijeli znanje i iskustvo koje je stekao tijekom svoje karijere, a koja je duža od trideset godina. Neki od tih seminara su posebno prilagođeni roditeljima koji žele savjetovati svoju djecu i voditi njihovu karijeru. Jedan od njih bio je i seminar u Münchenu, koji je održan u jesen 2020. godine.

Najveća postignuća

Mirsad je imao uspješnu igračku karijeru nakon koje se i dalje zadržao u nogometnim vodama kao savjetnik za igrače.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*