Tea Bošković

Tea Bošković je bosanskohercegovačka manekenka i fotomodel. Vlasnica je modne agencije Akademija modelinga i manekenstva Tea Bošković, a bila je prva pratilja Miss Universe Hrvatske. U svijetu modelinga je od 2009. godine, a u inozemstvu je snimila editorijale za neke od vodećih svjetskih brendova.

Obrazovanje

Završila je Jezičnu gimnaziju u Metkoviću, a nakon toga studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Privatni život

Rođena je 22.11.1989. godine u Mostaru. Tea kaže da potječe iz relativno malog grada pa je odlazak u svijet kako bi se profesionalno bavila modelingom promijenio njezin život iz korijena i kada na te početke gleda sa sadašnje perspektive ponekad se sama sebi čudi kako je uspjela sve posložiti.

Izgled je u njezinom poslu od presudnog značaja, a Teino mišljenje je da ljepota dolazi iznutra te da vanjski izgled samo zaokružuje nečiju osobnost i daje joj na značaju. Ona se dosta trudi oko svog izgleda, osobito kad je u pitanju zdravlje kože, kose i tijela pa često posjećuje frizera i prijatelja Emerika Gudelja te odlazi na različite tretmane za kožu. Smatra da sve žene trebaju biti uredne i brinuti se o svom izgledu koliko god je to u njihovoj moći.

Ne voli puno pričati o privatnom životu, ali je početkom 2018. godine potvrdila da je duže vrijeme u vezi. Nije željela otkrivati o kome se radi, ali je rekla da njezin dečko nije iz Bosne i Hercegovine.

Za sebe kaže da je jednostavna osoba i da ne voli kič te slijepo praćenje trendova. Smatra da svatko treba graditi vlastiti stil i da ne treba pratiti trendove pod svaku cijenu. Istraživačkog je duha i jako voli putovati, upoznavati nove ljude, kulture, načine života i tako širiti svoje vidike. Putovanja smatra posebnim bogatstvom koje osobi daje veću dimenziju i mogućnost da sagleda kako svijet funkcionira na širem području.

Najvećom potporom u životu smatra svoje roditelje kojima je zahvalna jer ima kvalitetnu životnu podlogu i potporu te ističe kako su oni zaslužni za to što je izrasla u normalnu osobu, svjesnu sebe, ali i svoje okoline i pravih vrijednosti.

Posao

Što se njezinih početaka tiče, sve se odvijalo ubrzano i skoro u godinu dana je napravila neke stvari za koje ni sama nikad nije mislila da će uspjeti. Studirala je psihologiju i intenzivno se bavila modelingom što nije bilo lako spojivo, ali je ulagala puno truda koji ju je na kraju odveo do uspjeha.

Tea je u početku na manekenstvo gledala samo kao zabavu i honorarni posao, ali se to na kraju pretvorilo u nešto puno više. U izgradnji karijere su joj najviše pomogli marljivost, upornost i organiziranost, a ističe da se željeni ciljevi mogu ostvariti ako se dovoljno potrudimo i otvorimo svoje vidike.

2014. godine se našla među top 12 Globusovih Hrvatica čime je bila jako zadovoljna jer taj izbor za najseksi Hrvaticu ne smatra klasičnim izborom ljepote, a već samo uvrštavanje u takvo nešto je za nju veliki uspjeh.

Tea nema neki određeni uzor u svijetu mode koji bi mogla istaknuti, ali kaže da postoji veliki broj dizajnera koji je fasciniraju svojim radom te modela koji su dugi niz godina održali svoj rad. Ipak navodi kako se divi modelima Heidi Klum, Gisele Bundchen i Doutzen Kroes, koje se godinama bave tim poslom kojeg je teško uskladiti s privatnim životom.

Odradila je veliki broj modnih kampanja, snimanja i kataloga, ali kaže da ne može izdvojiti najdraži posao. Cijeni rad s ljudima koji stvaraju opuštenu atmosferu i nikad unaprijed ne razmišlja što bi baš ciljano voljela odraditi.

Njezina modna agencija je 2017. godine brojala 30 polaznika od kojih se svaki ima priliku obučiti za sve što jedan profesionalni model mora znati. Akademija traje tri mjeseca za svakog polaznika, a isti po završetku dobiju certifikat te nakon toga mogu ostati u Akademiji i dalje napredovati.

Iako njezin posao ljudima na prvu djeluje lagano i glamurozno, Tea ističe da primjerice iza snimanja jedne dobre slike ili glazbenog spota stoje sati, pa čak i dani rada, a pri tom uvjeti na setu nisu idealni.

Najveća postignuća

Tea Bošković je jedna od najljepših žena u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. To dokazuje i činjenica da je veoma tražena na modnim pistama u regiji, a i balkanske zvijezde ju često angažiraju u svojim spotovima. Diplomom iz psihologije dokazuje da nije još samo jedno lijepo lice.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*