Bojan Nastić

Bojan Nastić je profesionalni nogometaš iz Bosne i Hercegovine. Nogometom se počeo baviti u “Vlasenici”, odakle prelazi u “Vojvodinu” iz Novog Sada, a od 2016. godine igra za belgijski “Genk” na poziciji lijevog beka. Nastupao je za mlađe reprezentacije Srbije, a 2018. godine postaje član reprezentacije BiH.

Obrazovanje

Osnovnu školu je završio u Vlasenici, a u Novom Sadu je pohađao Srednju mašinsku školu.

Privatni život

Rođen je 6.7.1994. godine u Vlasenici. Loptu je zavolio od malih nogu, a zbog oca koji je također igrao nogomet, s treninzima je počeo već u petoj godini života. U Vlasenici je bio do 14. godine, a nakon toga odlazi u Novi Sad.

Od 2016. godine živi u Belgiji i u vezi je s Belgijkom Eline Vanvinckenroye.

Posao

Bojan Nastić se nogometom počeo baviti u rodnoj Vlasenici, a 2009. godine prelazi u “Vojvodinu”. Za novi klub je prvi put zaigrao 7.4.2012. godine u utakmici protiv “Rada”. Za seniorsku ekipu “Vojvodine” počinje igrati 2012. godine. U četiri godine koje je proveo u tom klubu, Nastić je ostvario 86 nastupa i postigao dva gola.

S “Genkom” iz Belgije je 10.8.2016. godine potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju za dvije dodatne sezone. U “Genk” je stigao zajedno s Tinom-Svenom Sušićem koji mu je dosta pomogao. Za novi klub je prvi put zaigrao tri tjedna kasnije u utakmici protiv kluba “Zulte Waregem”. U travnju 2018. je potpisao novi ugovor na dvije godine.

Nastić je nastupao za U17, U21 i U23 reprezentacije Srbije. Kasnije je odlučio da želi nastupati za zemlju u kojoj je rođen. FIFA je u svibnju 2018. godine odobrila njegov zahtjev za promjenom sportskog državljanstva pa je Nastić mogao prihvatiti poziv Roberta Prosinečkog da zaigra u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Osim Gojka Cimirota, nikog od reprezentativaca nije poznavao osobno i bio je ugodno iznenađen kako su ga svi primili. Najveći su utisak na njega ostavili Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Bojan Nastić kaže da se ne zadovoljava trenutnim i da uvijek želi više pa bi jednog dana iz “Genka” volio otići negdje u Njemačku, jer smatra da bi mu ona najviše odgovarala po stilu igre.

Kao svoje vrline u igri ističe borbenost i maksimalnu posvećenost nogometu. Nogomet shvaća kao posao koji izuzetno voli i koji mu pruža brojne mogućnosti. Uvijek se trudi dati sve od sebe i prenijeti pozitivnu energiju na suigrače. Njegova želja je dokazivati se, napredovati i uživati u nogometu.

Najveća postignuća

Nastić je svoju profesionalnu karijeru započeo u “Vojvodini” i s vremenom je postao kapetan tog tima. Odlične partije koje je pružao o tom klubu odvele su ga u “Genk”, a 2018. godine ostvarila se i njegova želja da zaigra za reprezentaciju BiH.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*