Džejla Ramović

Džejla Ramović je bosanskohercegovačka pjevačica koja je veliku popularnost stekla sudjelovanjem u glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”. Glazbom se počela baviti još kao djevojčica, a prije “Zvezda Granda” pobijedila je i na glazbenom natjecanju “Neki novi klinci”. Prvi vlastiti singl objavila je 2017. godine.

Obrazovanje

U Goraždu je završila osnovnu školu Fahrudin Fahro Baščelija, a paralelno je pohađala i glazbenu školu Avdo Smajlović. Nakon toga je upisala Srednju ekonomsku školu.

Privatni život

Rođena je 29.4.2002. godine u Goraždu, u obitelji Sanina i Edite Ramović. Džejla ima dvije starije sestre – Šejlu, studenticu na fakultetu informacijskih tehnologija u Sarajevu i Lejlu, studenticu na Ekonomskom fakultetu u Mostaru. S obzirom na to da je majka Edita počela raditi kada je Džejla napunila tri godine, starije kćerke Šejla i Lejla su bile njena desna ruka i brinule su se o najmlađoj sestri.

Ističe kako svoju karijeru želi graditi isključivo na svom dobrom glasu i talentu te da želi izbjeći sve negativne stvari koje popularnost nosi sa sobom. Njeni glazbeni uzori su pjevačice Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović i Kaliopi.

Džejla smatra kako su njene najveće mane tvrdoglavost i sklonost tome da se vrlo brzo naljuti. Ranije joj je bilo važno mišljenje drugih ljudi pa ju je pogađao svaki loš komentar, ali s vremenom je shvatila da je najbitnije ono što misle njeni prijatelji i obitelj, za koju često ističe da joj je najveća podrška u životu.

Posao

Džejla Ramović je sa samo četiri godine sa starijom sestrom Lejlom nastupila na internacionalnom dječjem festivalu “Što se pjesmom sanja” u Goraždu. Sestre su otpjevale pjesmu “Čips i čokoladice”, a Džejla je nakon toga nastupala na raznim natjecanjima te je ostvarivala odlične rezultate.

Prvo veće natjecanje na kojem se Džejla pojavila bila je dječja glazbena emisija “Talent Time” iz 2010. godine. U ovoj je emisiji stigla do finala, a četiri godine kasnije pojavila se na natjecanju “Nade sevdaha”.

Džejla Ramović se 2014. godine također prvi put prijavila na natjecanje u glazbenoj emisiji “Zvezde Granda”, ali je eliminirana u petom krugu. Stručni žiri joj je tada preporučio da pričeka još nekoliko godina kako bi joj se glas u potpunosti formirao i sazrio pa da se onda opet prijavi.

U međuvremenu su u Grand produkciji pokrenuli novo glazbeno natjecanje pod nazivom “Neki novi klinci”, na kojem je Džejla Ramović pobijedila 2016. godine. Budući da se natjecanje održavalo u Beogradu, a Džejla je u to vrijeme pohađala osnovnu školu, svoje je školske obaveze često morala izvršavati u automobilu, na putu od Goražda do Beograda.

2017. godine je objavila svoj prvi singl pod nazivom “Ruža”, za koji je tekst napisao poznati srpski tekstopisac, kompozitor i kantautor Bane Opačić. Iste godine je objavila i pjesmu “Potraži me”, koja je rezultat suradnje s producentom Amilom Lojom.

Džejla Ramović je 2018. godine objavila i svoj treći singl – “Jedna kao ni jedna” te se odlučila opet prijaviti za natjecanje u “Zvezdama Granda”. Prije toga je stekla dosta iskustva i u Bosni i Hercegovini su je prozvali čudom od djeteta. Između ostalog je nastupala sa zvijezdama poput Saše Kovačevića i Dine Merlina.

Trinaesta sezona glazbenog natjecanja “Zvezde Granda” bila je sretna za Džejlu jer je ona tog puta bila pobjednica. Njena mentorica u toj sezoni bila je popularna srpska pop pjevačica Marija Šerifović, koja nije krila svoje oduševljenje Džejlom pa ju je često i hvalila na svojim profilima na društvenim mrežama. Džejla je nakon natjecanja održala koncert u rodnom Goraždu, a na sceni joj se pridružila i Marija Šerifović.

Najveća postignuća

Može se reći da je Džejla Ramović svoju profesionalnu karijeru započela 2016. godine, sudjelovanjem u glazbenom natjecanju “Neki novi klinci”, ali pobjeda u trinaestoj sezoni emisije “Zvezde Granda” 20.6.2019. godine donijela joj je veću popularnost.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*