Mirela Laković

Mirela Laković, poznata još i pod nadimkom Lela, bosanskohercegovačka je pjevačica i plesačica koja je prepoznatljiva po specifičnom scenskom imidžu i kreativnim nastupima na kojima se uglavnom pojavljuje s bratom, kantautorom Elvirom Lakovićem Lakom. Osim glazbom, Mirela se duži niz godina uspješno bavi i marketingom.

Obrazovanje

Mirela Laković Lela se 2002. godine upisala na Filozofski fakultet u Sarajevu na kojem je 2006. godine diplomirala na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo.  Smatra da joj je studij komparativne književnosti i bibliotekarstva ponudio svestrano obrazovanje i naučio različitim vještinama koje joj koriste u svemu čime se bavi, a pored toga je dodatno završila i Odnose s javnošću na Business Academy. Tečno govori engleski jezik.

Privatni život

Mirela Laković Lela rođena je 1983. godine u Goraždu gdje je živjela s roditeljima, bratom i sestrom. Njen otac je poznati goraždanski odvjetnik, a majka je radila u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji. Iako su njeni roditelji bili talentirani za glazbu, njome se nikada nisu bavili. Mirela je baš kao i njen stariji brat Elvir i starija sestra Ema vrlo rano počela pokazivati svoj talent za umjetnost, prvenstveno za glazbu. Kada je porasla išla je u glazbenu školu i svirala klavir.

Kada je riječ o njenom ljubavnom životu, Mirela ga je uspjela odlično sačuvati van dometa medija te se o tome gotovo ništa ne zna. Odrastajući sa znatno starijim bratom i sestrom, slijedeći sve što su oni radili, dosta ranije je sazrela u odnosu na svoje vršnjake. U njenom djetinjstvu uzor joj je bila starija sestra Ema Laković koja je kasnije uspjela napraviti karijeru u New Yorku. Ipak, zbog udaljenosti Mirela više vremena provodi s bratom Elvirom.

Od detalja iz njenog privatnog života poznato je da uživa u putovanjima i da koristi svaku priliku da negdje otputuje. Priznala je i sama da je radoholičarka nemirne naravi koja je previše oprezna i kritična prema sebi. Mirela Laković u slobodno vrijeme također uživa u sportskim aktivnostima za koje smatra da su vrlo važne. Uglavnom se bavi fitnesom i aerobikom, a sudjelovala je i u raznim natjecateljskim utrkama, uglavnom polumaratonima i maratonima.

Posao

Mirela Laković Lela glazbom se počela baviti još od malih nogu, no ipak ona nije njen jedini posao. Iako je postala poznata kao pjevačica i plesačica, ona se okušala i kao glumica, PR sarajevskog Coloseum kluba, TV voditeljica i moderatorica te trenerica aerobika, a dugi niz godina je bila account menadžerica Supermarketa agencije Fabrika.

Kao TV voditeljica i moderatorica okušala se na poznatoj emisiji Federalne televizije TV Bingo Show. Kada je riječ o njenoj muzičkoj karijeri, ona je uglavnom vezana za suradnju s bratom Elvirom Lakovićem Lakom. Mirela Laković Lela nema solo albuma niti solo pjesama, a pjevala je na Lakinim albumima “Zec” iz 2007. godine i “Stvorenje” iz 2010. godine.

Mirela i Laka su 2008. godine s pjesmom “Pokušaj” predstavljali Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, gdje su dobili 110 bodova i plasirali se na deseto mjesto.

Otkad su se pojavili na glazbenoj sceni, Mirela i njen brat nisu snimili veliki broj pjesama, ali svaka pjesma koju objave vrlo brzo postane hit i osvoji sve domaće top liste. Tako su 2014. godine snimili “Požaljenje”, singl u country-elektronskom stilu koji govori o proživljavanju ljubavne čežnje za nekim, koja uglavnom ostane neizrečena naglas.

Organizatori Europske olimpijade mladih su angažirali Mirelu i Laku da naprave pjesmu za otvaranje ove manifestacije, a pjesma je premijerno izvedena 16.1.2019. u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch. Tri mjeseca kasnije objavili su singl “Ostarih” koji govori o tome da trebamo odmah napraviti stvari koje želimo, jer možda kasnije nećemo imati vremena za to. 22.6.2020. godine publici su predstavili singl “Pubertet” – pjesmu koja govori o prvoj zaljubljenosti koja nam se uglavnom dogodi u pubertetu i koja nas obuzme toliko nekontrolirano i snažno da od nje jedva možemo da dišemo.

Najveća postignuća

Osim njenih poslovnih uspjeha u svijetu marketinga, jedno od njenih najvećih postignuća na području glazbe je sudjelovanje na glazbenom natjecanju Eurosong 2008. godine. Mirela i njen brat Elvir Laković Laka su s pjesmom “Pokušaj”, koju je komponirao i napisao Laka 2008. godine došli u središte medijske pažnje. Ostvarili su u prolazak u finale natjecanja tako što su osvojili sedamdeset dva boda i tako se plasirali na deveto mjesto u polufinalnoj večeri. Na finalnoj večeri natjecanja osvojili su sto deset bodova koji su im donijeli deseto od ukupno dvadeset pet mjesta.

Autor: D.P.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*