Nikolina Kovač

Nikolina Kovač Kapor je bosanskohercegovačka pop-folk pjevačica. Široj javnosti postaje poznata nakon sudjelovanja u glazbenom natjecanju “Zvezde Granda” u kojem se predstavila kao vrsni vokal. Na glasu je kao jedna od najatraktivnijih pjevačica na regionalnoj estradnoj sceni.

Obrazovanje

Završila je Osnovnu školu Aleksa Šantić u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu. Istovremeno je pohađala i nižu glazbenu školu, odsjek solo pjevanje i satove klavira.

Kasnije je završila Opću gimnaziju, a nakon toga se upisala na studij novinarstva na Filozofskom fakultetu.

Privatni život

Rođena je 15.12.1990. godine u Sarajevu, u obitelji Radeta i Sanje Kovač. Od djetinjstva je bila usmjerena prema glazbi, a osim rada na razvijanju svog talenta za glazbu, Nikolina se u slobodno vrijeme bavila i sportom.

Iako se opredijelila za pjevanje, klavir je Nikolinina prva ljubav. Sviranje klavira je opušta i ispunjava. Jednog dana bi voljela održati koncert za klavir, ali kaže da je perfekcionistica te da je jako stroga prema sebi pa će to učiniti tek kad bude sto posto sigurna u sebe.

Dvije godine je bila u vezi s Ljubišom Dodikom, rođakom Milorada Dodika.

U braku je sa srpskim pjevačem Sašom Kaporom. Vjenčali su se 2013. godine u krugu kumova i uže obitelji, samo nekoliko dana prije rođenja njihovog sina Nikolaja. Nikolina i Nikolaj su zbog komplikacija u trudnoći morali provesti neko vrijeme u bolnici.

Liječnici su joj za vrijeme trudnoće konstatirali promjene na grliću maternice, ali su joj to priopćili tek nakon poroda. Suprug ju je bodrio cijelo vrijeme i zahvaljujući njegovom optimizmu je sve lakše podnosila. Nikolinin problem sa zdravljem, a kasnije i prometna nesreća koju su imali, pridonijeli su tome da se učvrsti njezin i Sašin odnos.

U svibnju 2014. godine su krstili sina i vjenčali se u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi. Priredili su veliko slavlje na kojem je bilo oko 350 gostiju.

Iako su brojne njezine kolege sudjelovale u raznim reality emisijama, Nikolina tvrdi da nikad ne bi sudjelovala u takvim emisijama i da ne bi mogla podnijeti toliku količinu negativne energije.

Posao

Nikolina Kovač Kapor je svoje prve glazbene korake napravila na festivalima “Djeca pjevaju hitove”, “Festival u Maglaju”, “Iskra znanja”, “Prvi aplauz” i drugima.

2010. godine je prvi put nastupila u glazbenom serijalu “Zvezde Granda”, ali je ispala u top 11 ženskih kandidata. Godinu dana kasnije joj se pružila prilika da se opet natječe u “Zvezdama Granda” i taj je put osvojila deveto mjesto. Ubrzo nakon toga je snimila prvu pjesmu – “Ljubav je labirint”.

2014. godine je objavila singl “Nisam dobro”, a 2015. godine “Sumnjivo lice” i “Hollywood”, za koje je snimila i spotove. Nakon toga su uslijedili singlovi “Samo jednom gubiš” i “1001”.

Sa suprugom Sašom Kaporom je snimila duet “Eksplozija”.

2018. godine je nastupila na Ilidžanskom festivalu. Otpjevala je pjesmu “Kako da te zaboravim” koju je producirao Halid Bešlić i osvojila prvo mjesto. Ova pjesma je bila drugačija od svih singlova koje je do tada snimila, a Nikolina je nakon pobjede na festivalu najavila da će se ubuduće više posvetiti glazbi na način na koji je oduvijek željela. 2018. godine je objavila i pjesmu “Neprestano”.

Najveća postignuća

Najveća prekretnica u karijeri Nikoline Kovač Kapor je sudjelovanje u glazbenom serijalu “Zvezde Granda”.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*