Jala Brat (Jasmin Fazlić)

Jala Brat, pravim imenom Jasmin Fazlić, bosanskohercegovački je reper i kantautor. Glazbom se počeo baviti s 14 godina, a prve pjesme je snimao u kućnom studiju s jeftinom opremom. 2012. godine započinje suradnju sa sarajevskim reperom Bubom Corellijem i njih dvojica od tada stalno rade zajedno. Jala Brat široj javnosti postaje poznatiji nakon nastupa na Eurosongu 2016. godine.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu.

Privatni život

Rođen je 16.10.1986. godine u Sarajevu.

12.08.2017. godine se oženio dugogodišnjom djevojkom Almom Ikanović. Njegov kum je bio Buba Corelli, a goste je u jednom sarajevskom hotelu zabavljala Maya Berović.

Jala Brat i Alma su bili u vezi sedam godina. Alma je Tuzlanka, a popularnog repera je upoznala u Sarajevu gdje je studirala menadžment. Par je svoj medeni mjesec proveo u Dubaiju.

Posao

Jala Brat se glazbom počeo baviti još kao tinejdžer. Prve demo snimke rep pjesama je napravio u kućnom studiju s jeftinom opremom. U početku je radio sam, a kasnije okuplja ekipu pod nazivom BluntBylon.

2011. godine izlazi njegov prvi studijski album “Replay” i ta godina označava početak njegove uspješne glazbene karijere. S Kontrom i Bubom Corellijem je gostovao na albumu “Troyanac”, tuzlanskog repera Frenkija.

2012. godine započinje suradnju sa sarajevskim reperom Bubom Corellijem. Njihov prvi zajednički album pod nazivom “Pakt s đavolom” objavljen je 2014. godine. Na albumu je gostovalo nekoliko glazbenika, poput Raste, Juicea i MCN-a. Reakcija publike je bila pozitivna pa su Jala Brat i Buba Corelli nastavili suradnju.

Svojevrsnu prekretnicu u karijeri ovog repera predstavlja nastup na Eurosongu 2016. godine. Na natjecanju koje se održavalo u Stockholmu, Jala Brat je s Anom Rucner, Dalal Midhat Talakić i Fuadom Backovićem Deenom predstavljao Bosnu i Hercegovinu. Jala Brat je koautor pjesme “Ljubav je” s kojom su nastupili na Eurosongu.

On je tada izjavio kako je nastup na Eurosongu vrhunac njegove dotadašnje karijere. On i kolege se ipak nisu uspjeli plasirati u finale tog glazbenog natjecanja, a mnogi su ga na društvenim mrežama osudili zbog tog nastupa. Smatrali su da se Jala Brat ovim nastupom udaljio od istinskog repa. On je na te osude odgovorio da se glazba mijenja i da su potrebe publike različite pa se ne može stvarati onakav rep kakav je bio prije deset godina.

Jala Brat je mnoge iznenadio i svojom kandidaturom na lokalnim izborima u BiH 2016. godine. Bio je kandidat na listi Stranke demokratske akcije (SDA) za Općinsko vijeće u sarajevskoj Vogošći. Tvrdio je da se na ovaj potez odlučio kako bi promijenio određene stvari u društvu.

Kroz svoj rad je kritizirao sustav, politiku i političare i smatrao je da bi prolaskom na izborima dobio priliku da napravi neke konkretne promjene. Mnogi su njegov potez smatrali marketinškim trikom kojim želi skrenuti pozornost na sebe.

Jala Brat je prema službenim podacima Centralne izborne komisije u BiH dobio glas od 535 građana, što nije bilo dovoljno za njegov ulazak u Općinsko vijeće.

S Bubom Corellijem 2016. godine snima album “Kruna” na kojem su se našle pjesme “Sporije”, “Restart”, “Comfort”, “Ne volim”, “Bakšiš”, “Klinka”, “La Martina” i “Dokaz”. Iste godine je snimio duete  “To mi radi” s Mayom Berović, “Folira” s Elenom Kitić i “Dominantna” s Dadom Polumentom.

2017. godina mu donosi nove suradnje s poznatim pjevačima. Sa Severinom je otpjevao duet “Otrove”, a s Milanom Stankovićem pjesmu “Ego”. On i Buba Corelli su iste godine surađivali s Elenom Kitić na pjesmi “Ne volim” i Mayom Berović na pjesmama “Mala lomi” i “Balmain”.

Jala Brat je 2018. godine opet surađivao sa Severinom, snimili su pjesmu “Magija”. On i Buba Corelli su u ljeto te iste godine objavili album “Alpha & Omega” s kojeg su se posebno izdvojile pjesme “Ona'e”, “Mafia”, “Klinka” i “Balenciaga”.

2018. godine su u sklopu turneje održali koncerte u sarajevskoj Skenderiji i beogradskom Tašmajdanu. Jala Brat je koncert u Skenderiji nazvao ispunjenjem dugogodišnjeg sna.

9.9.2019. godine predstavio je svoj novi album naziva #99. Promociju je održao na platou Skenderije u Sarajevu, gdje se skupilo nekoliko stotina obožavatelja. Tjednima prije predstavljanja koristio je svoje profile na društvenim mrežama kako bi prikazao proces stvaranja albuma i zainteresirao publiku, a u tome su mu pomogle i kolege koje su dijelile objave na svojim profilima i postavljale cover art Jalinog novog albuma kao profilnu fotografiju.

Objavio je šest novih pjesama: “Monika”, “Gasira”, “Patek” i “99” te duete “Zove Vienna” s Raf Camorom i Bubom Corellijem, i “O.D.D.D.” s Cobyjem i Bubom Corellijem. Album je prvo objavljen na glazbenim platformama kao što su Google Play, Amazon i iTunes, a s obzirom na to da je pripremio i spotove za svih šest pjesama, dan kasnije su sve s razmakom od sat vremena objavljene i na YouTube-u.

Uz novi album, premijerno je predstavljen i Imperia TV kanal, koji ne bi trebao biti samo glazbeni, već i zabavni kanal na kojem će se redovito prikazivati emisije, ekskluzivni intervjui i događanja iza scene. To je još samo jedan u nizu koraka širenja osobnog brenda, jer je Jala Brat 2016. pokrenuo i vlastiti brend odjeće.

Najveća postignuća

Jala Brat je s vremenom postao jedan od najtraženijih repera na prostoru bivše Jugoslavije. Zajedno s Bubom Corellijem puni klubove, a njihovi provokativni spotovi broje milijunske preglede na YouTube-u.

Njegov rad mu je donio slavu i popularnost, a samim time i brojne ponude za suradnju s poznatim glazbenim zvijezdama.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*