Buba Corelli (Amar Hodžić)

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, bosanskohercegovački je reper, pjevač i tekstopisac. Poznat je po svom stilu i brzini, a njegovi hitovi su popularni na cijelom Balkanu. Za ovog predstavnika hip hop underground scene mnogi kažu da je jedan od najkontroverznijih na ovim prostorima, a proslavio se pjesmama “Kim Kardashian”, “Nevina”, “Dižite upaljače” i drugima. Suvlasnik je glazbenog studija Imperia.

Obrazovanje

Pohađao je Četvrtu gimnaziju na Ilidži.

Privatni život

Rođen je 22.9.1989. godine u Sarajevu. Rap glazba ga je zanimala od malih nogu , a tijekom srednje škole bi nerijetko završavao kao glavna zvijezda na stranicama školskog magazina. Bio je prilično popularan u školi, a ondje je upoznao i svoju djevojku Jasminu kojoj je njegova popularnost išla na živce, ali kako se bavila plesom, ponekad bi joj zatrebala glazbena podloga za koju bi se pobrinuo upravo Amar. On i Jasmina su 2009. godine započeli vezu.

Amaru je glazba oduvijek bila utočište, u najljepšim i u najtežim životnim trenucima, a njegov najveći uzor je Eminem, dok od domaćih izvođača voli slušati Dinu Merlina.

Posao

Amar Hodžić ili Buba Corelli je kao tinejdžer bio član hip hop grupe G-Recordz iz Sarajeva. Prvu pjesmu je snimio 2004. godine s prijateljem s kojim je osnovao grupu Corelli duo. Nakon što se i ta grupa raspala, prestao je repati neko vrijeme, a onda je 2011. godine objavio pjesmu “Oh No” koja je postala pravi hit na YouTubeu. Dvije godine kasnije upoznaje Jasmina Fazlića, poznatijeg pod nadimkom Jala Brat i njih dvojica snimaju EP “Sin City”.

Nakon toga je uslijedio album “Pakt s Đavolom”, koji je objavljen u prosincu 2014. godine, a sadržava hitove “Borba”, “Bez tebe” i “22”.

Iduće godine je optužen da je kao dio organizirane skupine nabavljao i prodavao opojna sredstva na području Sarajeva pa je od šestog mjeseca 2015. godine do drugog mjeseca 2016. godine bio u pritvoru.

Buba Corelli je 2015. godine surađivao i s popularnim srpskim reperom Rastom, s kojim je snimio pjesmu “Habibi”, a 2016. godine je su on, Maya Berović i Jala Brat objavili pjesmu “To me radi” koja je postala veliki hit pa je spomenuti trojac ubrzo započeo turneju pod istoimenim nazivom. Nastupali su u Austriji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Luksemburgu, Švedskoj i Švicarskoj. Buba Corelli je iste godine objavio singl i “Sporije”, a nakon toga je objavljen i njegov i Jalin zajednički uradak – album pod nazivom “Kruna”.

Poslije “Krune”, uslijedile su suradnje s Gocom Tržan, Selmom Bajrami i Dadom Polumentom, kao i brojni nastupi diljem BiH, Slovenije i Srbije.

Buba Corelli je 2017. godine s Milanom Stankovićem i Jala Bratom snimio pjesmu “Ego”, a osim toga je objavio i pjesme “Usta na usta”, “Opasno”, “Nema bolje”, “Ultimatum” i “Premija”, s Naidom Bešlagić. Jala Brat i on su 11.3.2017. godine održali koncert  u sarajevskom Domu mladih koji je bio ispunjen preko svojih kapaciteta, a publika je s njima pjevala u glas svaku riječ njihovih pjesama. U lipnju 2018. godine su napisali pjesmu “Tutorial” za Severinu Kojić. Isti mjesec su održali koncert pred 15 tisuća ljudi na beogradskom Tašmajdanu, a pored njih dvojice, na koncertu su gostovale i brojne zvijezde regionalne glazbene scene.

Buba Corelli kaže da se može živjeti od onoga čime se on bavi, ali dosta radi i za druge – piše tekstove, miksa, producira, a ne bježi ni od suradnje s folk izvođačima jer im to omogućava da se šire na prostore gdje ranije nisu mogli. On i Jala Brat su surađivali s brojnim poznatim osobama poput Milice Pavlović, Maye Berović, Elene Kitić i drugih.

Na ljeto 2017. godine objavili su singl pod nazivom “Ultimatum”, a spotu za spomenutu pjesmu pojavila se poznati bosanskohercegovački model i TV voditeljica Ana Bavrka. Krajem te godine ostvarili su suradnju s Darom Bubamarom (pjesma Amnezija) te s poznatim njemačkim reperom RAF Camorom.

2018. godine su Buba Corelli i Jala Brat objavili pjesmu pod nazivom “Mafija”, koja je ujedno bila najava za novi album naziva “Alfa i Omega”. Album su predstavili na istoimenoj turneji tijekom koje su nastupali po Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Bubu Corellija i još jednu osobu je 26.9.2019. godine kantonalni sud u Sarajevu nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje proglasio krivima zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja opojnih droga u promet. Osuđeni su na godinu dana zatvora, s tim da im se u kaznu uračunalo vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Najveća postignuća

Amar Hodžić ili Buba Corelli se glazbom počeo baviti još kao tinejdžer, a pravi uspjeh postiže udruživanjem s Jasminom Fazlićem. Njih dvojica su postali prepoznatljivi gdje god se pojave, a ističe kako su sve ostvarili sami, bez bilo čije pomoći.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*