Maid Hećimović

Maid Hećimović je bosanskohercegovački pjevač koji je 2012. godine sudjelovao u glazbenom showu “Zvijezda možeš biti ti” gdje je osvojio drugo mjesto, a veliku popularnost stječe sudjelovanjem u velikom glazbenom natjecanju X Factor Adria 2014. godine.

Obrazovanje

U Orašju je završio Srednju medicinsku školu – opći smjer, a nakon toga studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu.

Privatni život

Rođen je 17.09.1984. godine u Orašju. Zanimanje i talent za glazbu je pokazivao od malih nogu, a u osnovnoj je školi pobjeđivao na raznim lokalnim glazbenim natjecanjima kao što su Prvi pljesak, Djeca pjevaju hitove i slično.

Maidova majka Nerva je umrla kad je on imao 18 godina, ali kaže da mu je svakog dana teško kao da se to dogodilo tek jučer. Za majku kaže da je bila njegov mentor i najbolji prijatelj. Voljela je glazbu i bila je vrsna plesačica. Uvijek ga je učila da bude siguran u svoje odluke, da vjeruje u sebe i da hoda uzdignute glave.

Maid je od oca Murisa povukao talent za sviranje gitare. Otac mu je ranije davao savjete vezane uz glazbu, ali mu je u jednom trenutku rekao da je učenik prešao učitelja i da dalje mora nastaviti sam. Kaže da se ne boji oca, ali kada mu nešto kaže ili poruči, to uvijek ispoštuje.

2013. godine je započeo vezu s manekenkom Ajlom Džafić. Ajla je također iz Orašja i njih dvoje se poznaju od malih nogu jer su njihovi roditelji kućni prijatelji. U srpnju 2018. godine je u Trogiru zaprosio Ajlu. Dok su on i Ajla šetali gradom prišli su im tamburaši koji su pjevali i svirali pjesmu “Zagrli me” Zdravka Čolića.

Posao

2012. godine je bio jedan od natjecatelja glazbenog showa Hayat televizije “Zvijezda možeš biti ti”. Svojim nastupima je ostavljao žiri bez riječi, a stigao je do finala natjecanja u kojemu je nastupio s pjevačicom Kaliopi. U ovom natjecanju je osvojio drugo mjesto.

Maid je 2014. godine sudjelovao u regionalnog glazbenom showu X Factor. Iako je nekima u početku bio možda i previše ekscentričan, temperamentan i pričljiv, šarmantni Maid se uspio pokazati u pravom svjetlu, srušiti predrasude o sebi i dobiti naklonost publike što ga je dovelo do osvajanja trećeg mjesta.

U svibnju 2014. godine je uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu s bendom Sheitans snimio pjesmu podrške nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Pjesmu pod nazivom “Pjesma Zmajeva” je napisao frontmen spomenutog benda Dejan Đukić, a Maid je prihvatio njegov poziv da otpjeva pjesmu za koju je rekao kako bi volio da postane službena himna reprezentacije BiH.

U ljeto 2014. godine je zajedno s ostalim zvijezdama X Factora snimio pjesmu posvećenu ugroženima od poplava koje su tada pogodile Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju. Finalistima X Factora su se pridružili i pjesmu “Love people” otpjevali i Mladen  Vojičić Tifa, Jacques Houdek, Alen Islamović, Ivana Kindl, Zoe Kida, Dragana Kajtazović, Jasna Gospić i Ivana Husar Mlinac.

Nakon završetka X Factora je nastupao po regiji, ali se također držao podalje od medija. Početkom 2016. godine je objavio baladu “Dok te on ljubi”, za koju je snimio i spot.

Najveća postignuća

U ožujku 2014. godine je osvojio treće mjesto u regionalnom glazbenom natjecanju X Factor Adria.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*