Ana Bavrka

Ana Bavrka je bosanskohercegovačka televizijska voditeljica, manekenka i model. Pojavila se u brojnim glazbenim spotovima, vodila je kratki jutarnji program na jednoj mostarskoj televiziji, a od 2018. godine je zaposlena na televiziji Hayat.

Obrazovanje

Po struci je inženjer radiološke tehnologije, a studirala je na fakultetu Zdravstvenih studija u Mostaru.

Privatni život

Rođena je 31.1.1992. godine u Mostaru. Majka Snježana i otac Božo razveli su se kad je Ani bilo devet godina, ali kaže da na nju to nije ostavilo nikakav trag jer su se trudili da ona, njen brat Ivan i polubrat Luka nikad ne osjete razvod. . Zbog posla se morala preseliti u Sarajevo, ali iako je promijenila grad u kojem živi, Ana nije promijenila svoje životne navike. Trening i zdravi način života su i dalje ostali dio njezine svakodnevice.

Jednom tjedno odmara od treninga i jede što poželi, ali ostalih dana u tjednu pazi na prehranu i redovito vježba. Jedno vrijeme je eksperimentirala s veganskom prehranom jer se htjela upoznati i s takvim načinom prehrane i vidjeti kako će to utjecati na njezin organizam.

Ana voli reći kako je Mostar najljepši grad na svijetu i koristi svaku slobodnu priliku da ode u svoj rodni grad. Ističe kako je uvijek bila željna uspjeha, a uspjeh za nju znači biti zdrava, moći pomoći drugima i imati mogućnost vlastitim rukama ostvariti svoje želje. Kaže kako ne planira svoj život godinama unaprijed, ali vjeruje da će jednog dana raditi u struci.

Već nekoliko godina je u vezi sa Zoranom Cvjetkovićem, bivšim košarkašem koji se sada posvetio borilačkim vještinama. Za Zorana kaže kako je njezina jedina i prva prava ljubav. Zajedno su od 2010. godine, a kako oboje mnogo rade, svaki slobodan trenutak trude se posvetiti jedno drugome. S obzirom na to da žive na Zoran često boravi u Parizu, gdje je živio do šesnaeste godine, Ana živi na relaciji Mostar-Sarajevo-Pariz.

Ona kod Zorana voli to što je jako vrijedan i predan svemu što radi, a uz to je i izuzetno zabavna osoba pa kaže kako se svakidan iznova zaljubi u njega.

Posao

Ana Bavrka se još s 14 godina počela baviti modelingom i manekenstvom. Prvo je statirala u glazbenim spotovima, a kasnije je dobivala i glavne uloge što joj je pomoglo da se oslobodi straha od kamere. Pojavila se u spotovima Amela Ćurića za pjesme “Hipohondar” i “Te zime”, u spotu za pjesmu “Ukrao sam je” Nene Murića, “Rane” Dine Merlina i “Ultimatum” Jala Brata i Bube Corellija.

Imala je i vlastiti plesni klub, kozmetički salon i fitness klub. Prve prave poslovne ponude počela je dobivati tek nakon svoje 20 godine, kad je počela raditi s ozbiljnom agencijom.

Tijekom studija u Rijeci završila je prvi tečaj za fitness instruktoricu, a kasnije su uslijedile dodatne edukacije iz te oblasti. Zahvaljujući fitnessu, Ana je upoznala mnogo ljudi i došla do svog prvog televizijskog angažmana. Na mostarskoj televiziji je svakog jutra vodila kratki jutarnji program “Fitness s Anom”, a s obzirom na to da se dobro snalazila pred kamerama, tadašnji šef joj je ponudio da se okuša kao voditeljica jedne dnevne emisije. Prihvatila je prijedlog, a u međuvremenu je dobila obavijest od svog agenta da odlazi na natjecanje ljepote Miss New World koje se 2017. godine održavalo u Turskoj.

To je bilo prvo natjecanje ljepote na kojem je Ana Bavrka sudjelovala jer, kako kaže, ne osjeća se ugodno kad je netko ocjenjuje na osnovu fizičkog izgleda. Ovo natjecanje je u Bosni i Hercegovini izazvalo kontroverze jer je na lenti pisalo samo Bosna, umjesto Bosna i Hercegovina.

Ana se s natjecanja se vratila s pobjedničkom krunom i lentom, i od tada joj se život značajno promijenio. Nakon natjecanja postala je zaštitno lice kolekcije kupaćih kostima jedne turske dizajnerice, a medijska pažnja koju je dobila, pružila joj je nove poslovne prilike.

Ana Bavrka je nakon pobjede na spomenutom natjecanju te više od dvije i pol godine rada na televiziji primila poziv s Hayat televizije. Bila je uzbuđena jer joj se pružila prilika da radi na televiziji koju i privatno prati. Njezin prvi angažman na ovoj televiziji je emisija “Zvijezda možeš biti ti” koju vodi i Fikret Hodžić.

Najveća postignuća

Mnogi je smatraju jednom od najljepših žena Bosni i Hercegovini, a potvrda da je jedna od ljepših i izvan BiH stigla je 2017. godine kad je Ana Bavrka odnijela pobjedu na natjecanju ljepote Miss New World u Turskoj.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*