Osman Hadžić

Osman Hadžić je bosanskohercegovački folk pjevač. Neki od njegovih hitova su “Ti mene ne voliš”, “Titanik”, “I ovako i onako”, “Prezime”, “Tvoje oči”, “Lijepa kao grijeh” i drugi. Već nekoliko godina nije snimio novi album, ali koncerti koje održava po Europi, Americi i Australiji su uglavnom dobro posjećeni.

Obrazovanje

Završio je Srednju elektrotehničku školu u Cazinu.

Privatni život

Rođen je 9.9.1966. godine u Cazinu. Najstariji je od sedmero djece obitelji Hadžić, a ljubav prema glazbi naslijedio je upravo od roditelja.

Kao mladić volio je čitati djela Meše Selimovića, najviše knjige “Derviš i smrt” i “Tvrđavu” za koje kaže da otkrivaju dušu Bosne i bosanske naravi na način koji u svakodnevnom životu ne prepoznajemo na prvi pogled. Kad su strani autori u pitanju, volio je čitati Ernesta Hemingwaya.

Oženjen je, a suprugu je prvi put upoznao na svadbi njezinog brata, na kojoj je on pjevao. Iako mu se svidjela na prvi pogled, njihova ljubav je zaživjela tek nakon godinu dana kad su se opet sreli u Stuttgartu.

Osman ima troje djece. Dva sina je dobio u braku sa suprugom, a kćer je izvanbračno dijete i s majkom živi u Berlinu. Djeca su u odličnim odnosima i često se vide i čuju.

Stariji sin je završio Sportsku akademiju i upisao se u školu za fizioterapeuta, mlađi nastupa za jedan njemački nogometni tim, a kćer je magistrirala na Ekonomskom fakultetu.

U medijima se 2016. godine pojavila djevojka Melisa koja je tvrdila da je Osman njezin otac i da joj je obećao da će napraviti DNK test, a onda se nikad više nije javio. Ona tvrdi da su se pjevač i njezina majka upoznali na jednoj njegovoj svirci u nekadašnjoj robnoj kući Sarajka, a Osman nikada nije potvrdio ni negirao informacije koje je iznijela Melisa.

Iako već duže vrijeme živi u Stuttgartu, Osman priznaje da sve više razmišlja o zemlji u kojoj je rođen. Želio bi se vratiti, ali njegova djeca grade karijere u Njemačkoj i kaže da mu se teško odvojiti od njih.

Posao

Prije glazbene karijere, Osman Hadžić je prvo radio u željezari, zatim kao fizički radnik na građevini pa kao trgovac.

Njegovo prisustvo na glazbenoj sceni moglo bi se podijeliti na tri razdoblja. U prvom razdoblju je objavio dvije LP ploče, a u to vrijeme je intenzivno surađivao s Mićom Nikolićem, Ibrom Mangafićem i Pericom Simonovićem. Iz tog su vremena ostale zapamćene pjesme “Nikad više Snježana” i “Lažu oči zelene”.

U sljedećem razdoblju Osman Hadžić započinje suradnju s producentskom i izdavačkom kućom Halix. Tada je s Halidom Muslimovićem snimio pjesmu “Za njom plaču crne oči”, a surađivao je i sa Šekijem Kardumovićem.

Uslijedila je faza u kojoj su se isprepletali folk i pop, a Osman se tada susretao s glazbenicima, tekstopiscima i aranžerima poput Dine Merlina, Harija Varešanovića, Fahrudina Pecikoze, Milića Vukašinovića i drugih. Rezultat tih susreta su bila tri snimljena CD-a. S Harijem i Dinom je snimio duete.

Od 2002. godine počinje njegova suradnja s krugom beogradskih autora i glazbenika kao što su Marina Tucaković, Dragan Tašković, Pere Stokanović, Dragan Brajović i drugi. Kao rezultat ove suradnje nastala je pjesma “Ti mene ne voliš”, koja je Osmanu donijela niz glazbenih priznanja i simpatije publike.

Nakon toga je snimio albume “Prezime” (2002.), “Zbog ljubavi” (2005.), “I ovako i onako” (2007.), “Ponovo se volimo” (2011.) i “Nema problema” (2014.).

Nakon posljednjeg albuma snimio je singlove “Njoj ne vraćam se”, “Ne idi, stani” i “Žar pod kožom”.

Najveća postignuća

Osman Hadžić je na estradi više od 25 godina i ističe kako je dobio više nego što je očekivao i tražio. Zahvaljujući poslu obišao je skoro cijeli svijet, upoznao razne ljude i sklopio brojna prijateljstva. Svojim najvećih uspjehom smatra pjesmu “Ti mene ne voliš”.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*